Do hodowli kiełków najlepiej korzystać ze szklanej kiełkownicy słoikowej. Pozwala ona osiągnąć najlepsze efekty w ciągu kilku dni. Czas na słoikową rewolucję!
Kiełkownica 1 słoikowa |
Na system 1 słoika do kiełkowania składają się następujące elementy:
- 1 słoik (750ml) do kiełkowania z metalowym sitowym wiekiem ze stali nierdzewnej,
- stelaż ze stali nierdzewnej,
- w opakowaniu polska, niemiecka, francuska i angielskojęzyczna instrukcja.
Słoik do kiełków na specjalnym stalowym stelażu |
Prosty sposób użycia:
Niewielką ilość nasion należy namoczyć i pozostawić w słoiku na noc. Rano wystarczy obrócić słoik denkiem do góry i pozostawić na stelażu (pod kątem 450) do obcieknięcia. Aby zapewnić hodowli wzrost, wystarczy przepłukać nasiona 2 razy dziennie wodą, np. pod kranem. Jest to niezwykle proste dzięki wieczkom w postaci metalowego sita, których nie trzeba odkręcać, aby przepłukać kiełki. W zaledwie kilka dni (3-5) otrzymamy naczynie pełne świeżych, zdrowych i pożywnych kiełków.Wyrośnięte kiełki możemy przechowywać w lodówce wraz ze słoikiem.
Wszystkie elementy kiełkownicy 1-słoikowej wykonane są bardzo estetycznie, z solidnych i trwałych materiałów.
Słoik do kiełkowania i stelaż |
Plusy/zalety kiełkownicy 1-słoikowej:
- System słoikowy kiełkownicy to duża odporność na pleśń,
- estetyka i dekoracja każdej kuchni
- szkło, metal nierdzewny
- bez plastiku i sztucznych dodatków
- optymalna higiena
- porządne wykonanie
- wyjątkowy design
- łatwe korzystanie
- przejrzystość
- opłacalność
- zdrowie
- idealna również jako prezent (każda kiełkownica 1-,2- lub 3-słoikowa jest w ładnym firmowym kartonowym opakowaniu)
Kiełkownica słoikowa najlepsza jest do hodowli kiełków nasion rzodkiewki, lucerny (alfalfa), fasoli mung, soczewicy, soi, ciecierzycy i wiele innych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz